Vanliga missförstånd om läderväskor och läder

italienska läderväskor

Läder har alltid varit ett moderiktigt material med goda egenskaper som har uppskattats av de som fokuserar på kvalitativa accessoarer och kläder med lång hållbarhet. Det behagliga i att bära läder, den vackra texturen och dess förmåga att bli vackrare med åren är något som väldigt många uppskattar. En vacker läderväska eller plagg kan göra hela din look och dessutom håller lädret i många år framöver. Men det finns en del missförstånd runt läder och dess egenskaper som vi ska försöka reda ut i denna artikel.

Missförstånd 1. Att göra rent läder kräver mycket jobb

Du kan lätt träffa någon som delar med sig om erfarenheter med läder och hävdar att det är svårt att rengöra läder. Faktum är att läder är ofta enklare att rengöra än vanlig textil, men det måste behandlas på ett helt annat sätt. Du kan enkelt tvätta din läderväska genom att använda en vanlig handduk och en kvalitativ läderbalsam. Svårare än så är det inte.

Missförstånd 2. Man ska undvika att få vatten på lädret

Det finns ett missförstånd att man absolut inte kan utsätta sina läderprodukter för vatten. Riktigt läder absorberar vatten eftersom det är ett naturligt material och du kan enkelt torka rent din läderväska genom att använda en vanlig handduk (Använd en som du bara använder för just detta). Det är alltså ingen kris om din läderväska utsätts för vatten även om du självklart ska försöka undvika det.

Missförstånd 3. Lädret tappar färg med åren

Äkta läder är en väldigt uthållig produkt som är tillverkad på ett sätt som gör att dessa inte tappar färg. Ofta blir läderprodukterna bara vackrare med åren vilket gör att man kan använda läderväskor i flera generationer om man tar hand om de väl. Använd ett läderbalsam för att ta hand om din läderväska och rengör den regelbundet så kommer den behålla en vacker färg.

Missförstånd 4. Läder blir snabbt föråldrat

Vegetabiliskt färgat läder och läderväskor är ett hållbart material som klarar ganska tuff behandling och trots det behåller sin färg och form. Men eftersom det är ett naturligt och levande material får man räkna med att det utvecklas över tid. De flesta tycker att det blir vackrare med åren. En annan fördel är att det inte tar åt sig av lukt och inte blir missfärgat så enkelt. 

Missförstånd 5. Desto dyrare läder, desto bättre kvalitet

Självklart är det så att kvaliteten på lädret avgör hur hållbarheten är i framtiden. Det är inte bara själva lädret som avgör lädrets hållbarhet och utseende utan även hur lädret har garvats. Många gånger får du betala dyra pengar för en läderprodukt som är tillverkad i land långt bort från dess tradition och dessutom får du en sämre kvalitet. När du väljer en läderprodukt som ska vara hållbar både för natur, plånbok och för din livsstil ska du välja en vegetabiliskt färgad läderväska som bara använder naturliga råvaror i färgningsprocessen.

Läs mer och beställ din läderväska från Maschio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>