Hur avgör man kvaliteten på en skinnväska?

Hur avgör man kvaliteten på en skinnväska

Det där med att avgöra kvaliteten på en skinnväska och kunna se samt känna skillnad på äkta och falskt är en konst i sig. När vi som konsumenter köper produkter värderar vi naturligtvis kvalitet, speciellt om vi har spenderat ett högre belopp för varan eller tjänsten i fråga. Därför kan det vara fördelaktigt att lära sig lite mer om i detta fall lädervaror för att lättare kunna avgöra vad som är bra och mindre bra i utbudet.

Läder & Garvning

Det hela börjar naturligtvis med själva lädret, och i förlängningen hur det har garvats. Vad det gäller garverier finns bland de bästa i Toscana, och när det kommer till tillverkningen är Italien ett land som står för kvalitet vad det gäller framställande av lädervaror och en av platserna är då Florens. Vegetabiliskt garvat läder från Italien håller generellt sätt en hög läderkvalitet. De använder sig av naturliga tanniner som utvinns ifrån bark bland annat istället för krom och andra kemiska ämnen för att bearbeta hudarna. Den här metoden ger både en vacker struktur till lädret och så är den även mer miljövänlig. Titta efter som det står, Vera pelle italiana conciata al vegetale, vilket betyder att lädret kommer från garverier i Santa Croce-regionen i Toscana och de är världsledande inom sitt område.

Tillverkningen & Detaljerna

Vad det gäller själva tillverkningen av skinnväskan så är det ett bra tips att titta på sömmar och kanter. Där kan man med blotta ögat se om det är välsytt eller inte. Det är skillnad på kvalitet om väskan är maskinsydd eller handsydd. En handsydd är av bättre kvalitet och vad som avslöjar om en väska är handsydd är att stygnen är med stor sannolikhet något annorlunda i längd och själva sömmen är sällan helt spikrak.

Insidan räknas

Man ska också ägna lite tid åt att titta på insidan. De är viktiga detaljer som visar på om väskan har tillverkats med omsorg. En del tillverkare använder sig av nylon vilket inte får räknas som toppkvalitet. Väskor kan vara ofodrade och ändå vara av bästa kvalitet men då måste självklart lädret vara av bästa kvalitet. Till slut får man titta på dragkedjor, krokar och lås. Är de bra är de oftast i mässing som ju är en legering av koppar och zink. Ibland fuskar man genom att använda sig av förnicklad plast och använder sämre dragkedjor i nylon och sämre metall. Undersök som det står YKK på dragkedjorna där ordkombinationen står för Yoshida Kogyo Kabushikigaisha som är en världsledande leverantör av just dragkedjor.

Handtag & Remmar

Andra detaljer att titta på är handtag och remmar. Kvaliteten på dessa och att hantverket är gjort ordentligt är viktigt, speciellt om det är en väska som du ska bära större, något tyngre mängder i. Om remmar och handtag inte är ordentligt gjorda kan de gå sönder när du bär tyngre saker i din väska, och det är inte riktigt sådana saker som vi vill vara med om.

Design & Mönster

Om väskan kommer från ett märke med en distinkt design och distinkt mönster. Titta på det. Ett kvalitetsmärke låter inte en bokstav delas av en söm till exempel. Undersök även så att mönstret håller samma kvalitet runt om hela väskan och att nyanserna är de rätta.

Helheten

Till slut bör du känna på själva väskan, utgå från helheten och bära omkring den en stund. En väska av bra kvalitet känns oftast tung medan en av sämre kvalitet kan kännas lätt och ihålig. Med de här tipsen i bagaget bör du med förstärkt förtroende kunna ge dig ut på väskmarknaden och med tillförsikt kunna bedöma kvaliteten på lädervarorna innan du tar ditt slutgiltiga köpbeslut.

Läs mer och köp läderväskor från Maschio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>