Vanliga frågor om läder- och läderväskor

På denna sida kan du läsa om vanliga frågor som vi får om våra läderväskor. Om du inte hittar din fråga på denna sida kan du alltid kontakta oss.

Min läderväska har fått små repor – Är den skadad?

Din väska är inte skadad. Det är det som är så speciellt med naturligt läder att vissa unika mönster träder fram efter en tid. Det gör att väskan blir helt unik. Eftersom läder är ett materiell som andas och blir finare med tiden så kommer alla eventuella repor i lädret försvinna av sig själv. 

Vad innebär vegetabiliskt färgat läder?

Vegetabiliskt färgat läder innebär att vi inte använder någon form av kemikalier för att färga lädret. Färgningen bygger på en lång tradition och är ett miljövänligt sätt att färga lädret där man använder vegetabiliska garvsyror. 

Hur tar jag hand om min läderväska?

Det är viktigt att du tar hand om din läder- eller skinnväska. Förvara din läderväska i en “dust bag” (En dust bag är inkluderat när du handlar från oss) när du inte använde den. Smörj och impregnera din läderväska med ett bra medel. Du kan också läsa mer om du har du tar hand om din läderväska i vår artikel här

Var tillverkas era läderväskor?

Våra väskor tillverkas i Toscana, Italien och följer en lång tradition av läderhantverk med material av högsta kvalitet.

Kommer min väska att förändras över tid?

Läder är ett levande naturmateriall vilket innebär att karaktären av lädret kan förändras över tid. Oftast upplever många att lädret blir bättre desto mer man använder det när det får en mer personligt utseende efter slitaget. Det är alltid viktigt att du underhåller och tar hand om lädret. Du kan läsa mer om det här.

Färgen på väskan var inte exakt som på bilderna

Färgen på lädret, eller nyansen, kan variera eftersom läder är ett naturligt materiell som påverkas av olika förhållanden. 

Läs mer om våra läderväskor.